Menu Zavřít

ADSL za sedm set

24. 5. 2004
Autor: Euro.cz

Cena za vysokorychlostní připojení k internátu prostřednictvím technologie ADSL neustále klesá. Jak Profit informoval v minulém vydání, někteří alternativní operátoři snížili cenu již před dvěma týdny. Firma Emea si zlevnění schovala na později, o to je však výraznější: za standardní službu 512/124 kbps s agregací 1:50 a obvyklým limitem tří GB dat požaduje 702 koruny měsíčně.

Každý další gigabyte nad limit stojí 56 korun.

Nejlevnější operátoři si dosud za stejnou službu účtovali okolo 800 korun. Cena však neobsahuje paušální poplatek za měsíční pronájem linky, který se musí pravidelně platit Českému Telecomu.

CONTENT24

Jak Emea dokázala srazit cenu takto nízko, není zatím jasné. Velkoobchodní nabídka ADSL Českého Telecomu totiž začíná na 707 Kč.

Regulátor trhu Český telekomunikační úřad stanovil propojovací cenu na 396 korun, ale tu zatím žádný z operátorů nemůže uplatnit, protože nemá potřebnou propojovací smlouvu s Telecomem. Do měsíce by takovou smlouvu měl Telecom uzavřít se společnostmi Contactel a Czech On Line, které se chystají poskytnout velkoobchodní nabídku dalším firmám.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).