Menu Zavřít

Absurdita nejen na jihu Čech

22. 1. 2007
Autor: Euro.cz

GLOSYChceme spravedlnost pro všechny. Takovým výrokem vysvětluje ministerstvo dopravy svůj záměr zpoplatnit dálniční známkou i ty úseky dálnic a rychlostních komunikací, které dosud mohou motoristé využívat zadarmo.Proti touze nastolit spravedlnost nelze nic namítat, kdyby ale neexistoval ještě jeden pohled.

Chceme spravedlnost pro všechny. Takovým výrokem vysvětluje ministerstvo dopravy svůj záměr zpoplatnit dálniční známkou i ty úseky dálnic a rychlostních komunikací, které dosud mohou motoristé využívat zadarmo.

BRAND24

Proti touze nastolit spravedlnost nelze nic namítat, kdyby ale neexistoval ještě jeden pohled. Je spravedlivé zpoplatnit například Jihočechům několikakilometrové torzo budoucí dálnice D3 bez návaznosti na další zpoplatněnou síť a nasměrovat tak tisíce aut zpět do centra Tábora? Je spravedlivé zpoplatnit dálniční obchvaty Prahy, Brna a dalších měst, jejichž prioritním úkolem bylo dostat dopravu z vnitřních komunikací těchto měst? Zpoplatnění těchto úseků možná přinese do státní pokladny pár milionů korun navíc.

Obyvatelům postižených měst to ale rozhodně nepomůže.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).