Menu Zavřít

Velká vlastenecká válka o pár procent strachu

25. 1. 2016
Autor: Euro

O víkendu dali v Praze dohromady hlavy političtí baviči typu Marka Černocha (expert na veřejný zpěv národní hymny falešným falzetem), Tomia Okamury (videoblogy, jaké jste fakt ještě neviděli) a docenta Konvičky (převážně motýli a muslimská masokostní moučka) a vydali, jak už se při podobných vlasteneckých orgiích stává, „Pražskou deklaraci“. Asi tušíte, o co jde.

„Nevydáme Evropu nepřátelům. Jsme připraveni riskovat svoje svobody, majetky a případně i životy, tak jak to činily generace před námi a jak to zavazuje nás pro budoucí generace,“ píše se v textu. A sakra: je tohle vyhlášení války? A komu vlastně? Sýrii, Iráku, Afghánistánu, Kosovu, Albánii, Itálii, Řecku… Protože všechny tyhle země mají podíl na migrační krizi.

Tolik jich kdysi útokem najednou nevzal ani George Bush! Ale možná že už si Černoch, Okamura a Konvička oblékají maskáče, ládují bambitky a vyráží chránit naše hranice. Pak by si s sebou měli vzít spíš kořalku na zahřátí a taky plně nabité mobily s hrami, aby se na čáře nenudili. I naše vláda, jednající občas pod lidovým vlivem prezidenta (jenž sám také bývá často pod vlivem) totiž nedávno uznala, že se policisté můžou z hranic vrátit ke svému běžnému zaměstnání, například chytání zločinců.

Na našich hranicích totiž poslední dobou chytnete spíš jen rýmu. Běženci, jediný politický kapitál Okamury, Konvičky a Černocha, kteří šířením strachu bojují o pár procent voličské přízně, nechávají Čechy nám, Čechům a míří na Západ. Ostatně podobně jako naši lékaři, inženýři a další.

Ve zmíněné Pražské deklaraci se píše i následující: „Plně respektujeme suverenitu evropských národů.“ Což znamená i to, že jen tak nemůžete vtrhnout na území jiných států, kudy převážně muslimští migranti včetně možných teroristů skutečně proudí, protože teprve pak půjde o porušení národní suverenity, za níž zkoušíte bojovat.

Třeba Jihočeská univerzita, kde Konvička učí a bádá o motýlech, by v roce 2011 zůstala tak suverénní, že by ji v Bruselu jistě ušetřili i dotace 250 milionů korun - mimochodem na bádání

Parta kolem Okamury, Konvičky a Černocha má aspoň štěstí, že by se jí nepovedlo narušit ničí suverenitu, ani kdyby chtěla. Vloni 17. listopadu jsem na Albertově, který spolu s prezidentem v tento den ukradli studentům, viděl i jejich slavné „záložáky“. I věčně zlitá banda dezertérů ze Švejka nahání víc strachu než oni. Navíc by je ještě v Česku zadržela naše policie kvůli podněcování k nebezpečnému soucitu.

V rámci boje za naši suverenitu teď Okamura bojuje i za vystoupení Česka z EU, a ne že by mu úplně chyběl hlas lidu: vloni v létě vyšlo poprvé z výzkumu agentury Sanep, že by pro vstup do EU nyní nehlasovalo 54,5 procenta Čechů. Strach z migrační krize i terorismu navíc vede hitparádu našich obav.

A v Pražské deklaraci se píše: „Panování bruselských a globálních elit přineslo pouze bídu, nezaměstnanost, korupci, chaos a morální rozvrat. Je nejvyšší čas jej ukončit.“

To je zajímavé zjištění. I díky EU Česko ekonomicky slušně roste a nezaměstnanost začíná být tak nízká, že si podnikatelé stěžují, že někteří uchazeči o práci mluví jako odborářský boss Josef Středula. Pravda ale je, že život bez diktátu Bruselu by znamenal víc národní suverenity.

Třeba Jihočeská univerzita, kde Konvička učí a bádá o motýlech, by v roce 2011 zůstala tak suverénní, že by ji v Bruselu jistě ušetřili i dotace 250 milionů korun - mimochodem na bádání. Díky Okamurovi a spol. teď začínám být ohledně boje za naši národní suverenitu nalomený i já, jak by řekl Petr Gazdík. Protože jestli znamená i to, že nás navždy zbaví Okamury, Konvičky a Černocha, jak oni sami teď slibují…

eurokomentáře


Čtěte další komentáře autora:

Hlavně si do Evropy nepouštějme...Evropany

Místo zlého muže ODS schytává zlé výprasky, hlavně od Babiše

BRAND24

Už nebude líp. Teď má být hůř, říká Andrej Babiš

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).