Menu Zavřít

Někdo se bojí

22. 6. 2016
Autor: Euro

Místopředseda bezpečnostního výboru Sněmovny za ANO poslanec Schwarz svolal na zítřejší odpoledne na půdu výboru tiskovku Roberta Šlachty a Ivo Ištvana. Nepočkal do pátku, kdy bude přítomen i předseda výboru od socanů a prostě konal podle svého uvážení a nemohl se udržet.

I když jednání bude s vysokou pravděpodobností uzavřené, není pochyb, že veřejnost se zase dozví, co už ví, tedy že Šlachta, Ištvan a spol. podezírají policejního prezidenta Tuhého z jakéhosi spolčení se zločinci, jimž předával utajené informace. Důkazy budou kované a možná se někde objeví, jak před třemi lety, štosy bankovek a kilogramy zlata. Aby vše nakonec skončilo blamáží a daňovým únikem na kabelkách.

Určitě se ale nedozvíme, proč bylo podezření zveřejněno, když ještě nebyl nikdo obviněn, případ se vyšetřuje pod dohledem spřáteleného prokurátora a nikdo ani nenaznačil, že by měl být vyšetřujícímu detektivovi odebírán.


Přečtěte si další komentáře autora:

Ústupem ke kapitulaci

Šlachtiáda

Kde ti komtři jsou


Skutečnost, že případ nebyl předán GIBS bude vysvětlována tím, že státní zástupce inspekci nevěří, i když před pár měsíci došlo na jejich popud k zásadní personální obměně jejího vedení. Prostě všichni policajti jsou lumpové, jen Šlachta je čestný pionýr, co nelže a nekrade. Pochopitelně právě proto má podporu toho, kdo tady už čtyři roky vykládá, jak tady „všeci kradnú“, jen on ke svému mnohamiliardovému majetku přišel v čepici Matky Terezy.

Bylo celkem jasné, že Chovancovým podpisem pod reorganizaci policie válka uvnitř policie a především ve vládní koalici neskončila, ale fakticky začala. Jestliže však dosud provokovala rychlost, s jakou jde policejní prezidium do organizační změny, nyní je šokující, jak spěchají její kritici s difamací policejního prezidenta a nehodlají čekat na standardní vyšetřování a vyšetření nesmírně vážného obvinění. A je jim jedno, že svým konáním toto šetření fakticky znemožňují. Skoro to vypadá, že se tady někdo něčeho bojí.

CONTENT24

Stojí za to, ptát se kdo a čeho? Je to Šlachta, protože má nějaké kostlivce v čerstvě vystěhované skříni? Mohou se objevit nějaké nepořádky v hospodaření? Nebo snad nezákonnosti a zneužívání pravomocí při vyšetřování, nelegální odposlechy, či něco podobného? Nebo se bojí Šlachtův politický ochránce Babiš, který je vyšetřován policisty, které kdosi nedávno odposlouchával a krátce po provalení odposlechů, o nichž dosud nevíme, zda byly legální a kdo je instaloval, následoval zásah šlachtovců v jejich útvaru? Že by bylo na spadnutí třeba sdělení obvinění v kauze Čapí hnízdo a je třeba to „ošetřit“. Nebo je na stole ještě něco, o čem veřejnost neví? A to co se děje je jen obranná reakce?

Přečtěte si o obvinění, kterému čelí policejní prezident Tuhý

Bitva o policii: Tuhý prý pouští informace

Tomáš Tuhý

Zřízení vyšetřovací komise Parlamentu v tomto případě vůbec není od věci. Je schopna spoustu věcí vyjasnit. Jako první by měl ale premiér Sobotka požádat o informace BIS, která je odpovědná za ochranu ústavního pořádku v zemi. Pořádku, který je nyní mocně rozvracen. A na základě těchto informací pak konat bez ohledu na to, koho se to dotkne.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).