Menu Zavřít

Reality

3. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Úspěšný půlrok

Skupina Skanska v ČR a SR dosáhla za první pololetí letošního roku tržeb ve výši 15,5 miliardy korun, což je o osm procent více než ve stejném období loňského roku. Provozní zisk EBIT meziročně vzrostl o desetinu na 599 milionů. Společnost získala za prvních šest měsíců nové zakázky v hodnotě 10,3 miliardy korun.

Expanze do ciziny

Projekt-manažerská skupina CIAS, vlastněná firmou Česká inženýrská, chystá zahraniční expanzi. Během letošního roku chce otevřít zastoupení na Slovensku, Ukrajině a ve Spojených arabských emirátech. Od loňského roku působí skupina v Bulharsku a Rumunsku, nicméně vedení společnosti má v úmyslu vstupovat i do dalších zemí. Hlavním kritériem expanze je potenciál jednotlivých trhů.

Premiéra p. e. fondu

Private equity fond Curo Property dokončil svou první akvizici v České republice. Za sedmnáct milionů eur získal pražské obchodní centrum Luka a distribuční sklad a kancelářskou budovu ve Zdibech. Fond má celkem k dispozici 60 milionů liber, které chce investovat do realit ve střední Evropě. Vedení společnosti dodává, že dokončuje další koupi dvou nemovitostí v Maďarsku.

BRAND24

Irové na Zličíně

Irský developer Hollycourt Developments Czech pracuje na rezidenčním projektu Zličínský Dvůr v pražské čtvrti Zličín. Soubor devíti čtyřpodlažních viladomů má být obklopen zelení. Klienti budou mít na výběr byty od velikosti 1 + kk do 3 + kk. Projekt navazuje na původní zličínskou výstavbu a již nyní je 80 procent bytů prodáno. První etapa, jíž tvoří čtyři budovy, bude dokončena na konci léta, celý projekt potom koncem příštího roku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).