Piškoty podle směrnic IPB

19. října 2015, 00:00 -
19. října 2015, 00:00

Výroba piškotů Opavia se přesunula z Čech do Polska a údaje na obalech se docela změnily, receptura ale podle vlastníka značky firmy Mondelez zůstala stejná. Prý se jen liší metodika výpočtu uvedených hodnot.

U piškotů vyrobených v Polsku se uvádí, že obsahují 50 procent mouky a 360 kalorií oproti původním 390 kaloriím a 54 procentům mouky, které byly v „českých“ piškotech. Od pádu IPB sice uběhlo již několik let, ale její výpočetní modely, zdá se, jsou stále v módě.

Mohlo by vás zajímat

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

Hry pro příležitostné hráče