Piškoty podle směrnic IPB

19. října 2015, 00:00 -
19. října 2015, 00:00

Výroba piškotů Opavia se přesunula z Čech do Polska a údaje na obalech se docela změnily, receptura ale podle vlastníka značky firmy Mondelez zůstala stejná. Prý se jen liší metodika výpočtu uvedených hodnot.

U piškotů vyrobených v Polsku se uvádí, že obsahují 50 procent mouky a 360 kalorií oproti původním 390 kaloriím a 54 procentům mouky, které byly v „českých“ piškotech. Od pádu IPB sice uběhlo již několik let, ale její výpočetní modely, zdá se, jsou stále v módě.

Mohlo by vás zajímat

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

  • Daniel Stein Kubín: Slova jsou jen slova, surf a poušť…

Hry pro příležitostné hráče