Piškoty podle směrnic IPB

19. října 2015, 00:00 -
19. října 2015, 00:00

Výroba piškotů Opavia se přesunula z Čech do Polska a údaje na obalech se docela změnily, receptura ale podle vlastníka značky firmy Mondelez zůstala stejná. Prý se jen liší metodika výpočtu uvedených hodnot.

U piškotů vyrobených v Polsku se uvádí, že obsahují 50 procent mouky a 360 kalorií oproti původním 390 kaloriím a 54 procentům mouky, které byly v „českých“ piškotech. Od pádu IPB sice uběhlo již několik let, ale její výpočetní modely, zdá se, jsou stále v módě.

Mohlo by vás zajímat

Finance
Kde vám zítra za vysvědčení dají slevu nebo dárek?
Kolik si koupíte za 1000 Kč na dovolené v Turecku nebo v Chorvatsku?
10 věcí, které by měl OSVČ znát o placení zdravotního pojištění
Hypotéky jsou více regulované a dražší, přesto zájem o ně roste
Co je třeba mít při silniční kontrole u sebe, abyste nedostali pokutu?
Auta
Pět lákavých ojetin, které vás ale nechají někde stát
Opel začal přijímat objednávky na Insignii Country Tourer a Exclusive. Český trh si ještě počká
BMW X5 M a X6 M přicházejí v absolutně černé edici Black Fire
Lada ukázala sériovou Vestu SW a Vestu Cross. Nová kombi vypadají opravdu dobře
Mapy.cz potkala největší změna za 10 let. Takhle teď vypadají
Technologie
Virtuál Kaktus zruší FB zdarma i zpomalené surfování. Data ale budou levnější
Další grafiky s čipy Vega: Radeon Pro WX 9100 a možná první nález Vegy 11 s HBM2
Google News po letech v novém. Zpřehledňuje orientaci v obsahu členěním do karet
Microsoft uvolnil dávku oprav pro Windows, které se někteří smí vyhnout
Další kousek skládačky. Amazon spustil český Markeplace
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít