Pavillon

26. června, 00:00 - Klára Donathová
26. června, 00:00

Krásné místo, dobré jídlo a skvělá obsluha Pavillon najdete uprostřed parku Koliště, v replice bílé funkcionalistické budovy s výraznými červenými okny. Krásný dům na krásném místě, který je předurčený k něčemu výjimečnému. V zimě spatříte u restaurace kluziště, od jara zas příjemnou zahrádku. Pavillon tu v aktuální podobě funguje od roku 2012, kdy se sem přestěhoval tým restaurace U Kastelána v čele s šéfkuchařem Michalem Göthem. Ten už několik let vede kuchyni restaurace Miura v Čeladné, kterou rovněž najdete v tomto žebříčku, a na jeho místě ho vystřídal mladý nadějný šéfkuchař Jan Kaplan.

Kaplan se nebojí moderní asijské kuchyně ani české klasiky.

Tradiční postupy tu střídají ty velmi současné a můžete zde tak ochutnat od všeho trochu včetně s rozmyslem vybraných vín. Na špatné jídlo jsme tu nenarazili, je naopak složité vybrat si mezi vším dobrým, co sezonní menu nabízí. Mají rovněž zajímavou nabídku obědů, takže pokud se rozhodnete ve všední den odměnit něčím trochu výjimečným, je Pavillon jistě dobrá volba. I během obědů ale můžete vybírat ze stálé nabídky.

Přestože tu velmi dobře vaří, a je jedno, jestli si vyberete králíka nebo krevety, za největší devízu Pavillonu považuji obsluhu. Na tak profesionální, informovanou a zároveň milou a nenucenou narazíte málokde. Žádné nestandardní přání není problém a ta běžná pomalu ani nemusíte vyslovit.

Koncem března představila restaurace nové jarní menu, na kterém najdete třeba variaci z jarního kuřátka s lehce zauzenou bramborovou kaší, kousky nádivky, pestem z medvědího česneku a silnou kuřecí šťávou. Jedná se v podstatě o dětské domácí jídlo v tom nejlepším slova smyslu. Na nedělní oběd jako stvořené. K jaru patří i jehněčí, a tak můžete vyzkoušet měkké, dorůžova propečené jehněčí kotletky v bio kvalitě s fazolemi borlotti a opět perfektně připravenou omáčkou. Omáčky jsou silnou stránkou podniku, o tom už jsme se přesvědčili několikrát. Ostatně umějí tu i klasickou svíčkovou, těžko tu sáhnete vedle.

Osobně mě baví ještě místní sorbety a zmrzliny ať v netradičních příchutích, jako je topinambur nebo tymián, nebo ty běžnější, jako je limeta či krvavý pomeranč. Výrazná chuť a skvělá textura je společná všem. Pokud se do vás nevejde celý talířový dezert, dejte si alespoň kopeček zmrzliny, ať je váš zážitek kompletní.

Pavillon ? Jezuitská 6, Brno ? t: 541 213 497 ? e: info@restaurant-pavillon.cz ? www.restaurant-pavillon.cz ? šéfkuchař: Jan Kaplan

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Chcete změnit zdravotní pojišťovnu? Máte čas do 30. září, jinak až za půl roku
Čínské turbulence na trhu s kryptoměnami
Nepovinný PES by měl podnikatelům usnadnit práci. V čem a jak?
Co je dobré vědět o superhrubé mzdě?
Polil vás v hospodě číšník? Kdo to zaplatí?
Auta
Malý crossover XC40 má po premiéře. Bude to první Volvo s…
Kolik toho doopravdy utáhne nový Land Rover Discovery? Možná se budete divit
Mitsubishi oživí jméno Evolution. Bude to koncept spojující vše, co fanoušci nenávidí
Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo je „levná“ cesta k závodění
Člověk převlečený za sedadlo? Ano, i to je při vývoji autonomních vozů potřeba
Technologie
Další průšvih s 10nm procesem Intelu? Některé čipy Cannon Lake byly údajně odloženy
Děravý CCleaner byl nakonec zákeřnější. Cisco doporučuje obnovu systémů ze zálohy
Hotová informační průtrž. Google za dva týdny přestaví tyhle smartphony a počítače
Vyšla přelomová verze Minecraftu pro mobily, konzole a Windows 10
HEIF podporují Dropbox a Google Photos, zato OneDrive (a Windows 10) nikoli
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít