Pavillon

26. června, 00:00 - Klára Donathová
26. června, 00:00

Krásné místo, dobré jídlo a skvělá obsluha Pavillon najdete uprostřed parku Koliště, v replice bílé funkcionalistické budovy s výraznými červenými okny. Krásný dům na krásném místě, který je předurčený k něčemu výjimečnému. V zimě spatříte u restaurace kluziště, od jara zas příjemnou zahrádku. Pavillon tu v aktuální podobě funguje od roku 2012, kdy se sem přestěhoval tým restaurace U Kastelána v čele s šéfkuchařem Michalem Göthem. Ten už několik let vede kuchyni restaurace Miura v Čeladné, kterou rovněž najdete v tomto žebříčku, a na jeho místě ho vystřídal mladý nadějný šéfkuchař Jan Kaplan.

Kaplan se nebojí moderní asijské kuchyně ani české klasiky.

Tradiční postupy tu střídají ty velmi současné a můžete zde tak ochutnat od všeho trochu včetně s rozmyslem vybraných vín. Na špatné jídlo jsme tu nenarazili, je naopak složité vybrat si mezi vším dobrým, co sezonní menu nabízí. Mají rovněž zajímavou nabídku obědů, takže pokud se rozhodnete ve všední den odměnit něčím trochu výjimečným, je Pavillon jistě dobrá volba. I během obědů ale můžete vybírat ze stálé nabídky.

Přestože tu velmi dobře vaří, a je jedno, jestli si vyberete králíka nebo krevety, za největší devízu Pavillonu považuji obsluhu. Na tak profesionální, informovanou a zároveň milou a nenucenou narazíte málokde. Žádné nestandardní přání není problém a ta běžná pomalu ani nemusíte vyslovit.

Koncem března představila restaurace nové jarní menu, na kterém najdete třeba variaci z jarního kuřátka s lehce zauzenou bramborovou kaší, kousky nádivky, pestem z medvědího česneku a silnou kuřecí šťávou. Jedná se v podstatě o dětské domácí jídlo v tom nejlepším slova smyslu. Na nedělní oběd jako stvořené. K jaru patří i jehněčí, a tak můžete vyzkoušet měkké, dorůžova propečené jehněčí kotletky v bio kvalitě s fazolemi borlotti a opět perfektně připravenou omáčkou. Omáčky jsou silnou stránkou podniku, o tom už jsme se přesvědčili několikrát. Ostatně umějí tu i klasickou svíčkovou, těžko tu sáhnete vedle.

Osobně mě baví ještě místní sorbety a zmrzliny ať v netradičních příchutích, jako je topinambur nebo tymián, nebo ty běžnější, jako je limeta či krvavý pomeranč. Výrazná chuť a skvělá textura je společná všem. Pokud se do vás nevejde celý talířový dezert, dejte si alespoň kopeček zmrzliny, ať je váš zážitek kompletní.

Pavillon ? Jezuitská 6, Brno ? t: 541 213 497 ? e: info@restaurant-pavillon.cz ? www.restaurant-pavillon.cz ? šéfkuchař: Jan Kaplan

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Mají Češi na elektromobil? Hyundai hodlá rozšířit dojezd až na 500 kilometrů
Víte, kdo vlastní vaši banku? Ital, Rus, Rakušan, nebo Čech?
Jak napsat správně CV, aby vás pozvali na pohovor
Jak přijímat a posílat balíky do zahraničí aneb kdy se platí DPH a clo?
Která 3 slova zachránila před pěti lety euro?
Auta
BMW Z4 Concept byl neoficiálně odhalen těsně před premiérou…
Hyundai ukázal nástupce vodíkového crossoveru ix35. Příští rok dorazí také do Evropy
Volvo, Peugeot, Fiat a další vynechají autosalon ve Frankfurtu. Jsou to pro ně vyhozené peníze
Měření rychlosti na D1 v úseku Psáře – Soutice bezpečnost nezlepšilo a policie i MDČR to ví
Sháníte dvanáctiválcové kombi? Aston Martin vám ho prodá, praktické ale moc není
Technologie
Bitcoin přišel o rekord. Kryptoměnou Ethereum už proudí více transakcí
ČTÚ chce regulovat. Zjistil, že si mobilní operátoři málo konkurují
AMD vydalo speciální ovladač pro horníky. Zrychluje těžbu Etherea na Radeonech
Firefox x64 už je pro uživatele Windows výchozí. Je bezpečnější a stabilnější
AMD Ryzen 3 1200 a 1300X – Čtyřjádra za skvělé ceny (uživatelská recenze)
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít