Největší koncentrace mistrů chuti

24. června 2013, 00:00 - (red)
24. června 2013, 00:00

V Hotelu InterContinental se minulý týden vyhlašovaly nejlepší pražské restaurace

Nejlepší pražskou restaurací je Le terroir.

Týdeník Euro a hlavní partner ročenky S. Pellegrino & Acqua Panna Top restaurace, gastronomický průvodce Prahou 2013 – společnost S. Pellegrino & Acqua Panna – ocenily podnik nejvytříbenější gastronomie spolu s dalšími restauracemi během slavnostního večera minulý týden v restaurantu Zlatá Praha Hotelu InterContinental.

Nejlepší pražské restaurace poprvé vybírala pětičlenná porota sestavená ze známých tuzemských gurmetů. Zároveň se v publikaci poprvé objevuje 20 vybraných mimopražských restaurací, které zaslouží pozornost, nechybí ani souhrn nejvýznamnějších událostí české gastronomické scény za poslední rok.

Slavnostního vyhlášení se zúčastnili majitelé a šéfkuchaři nejvyhlášenějších pražských podniků, z brněnského restaurantu Koishi přijeli Janko Martinkovič a Simona Elsnerová, z Farmy Košík dorazila její majitelka Dagmar Havlová. V jednom čase a na jednom místě se tak minulý čtvrtek koncentrovali nejlepší tuzemští tvůrci pokrmů, což nebývá často k vidění.

1 Paul Day (majitel restaurace Sansho), Jakub Čebiš (sommeliér Le terroir), Miroslav Kuchař (majitel Hotelu Diana), David Burian (manažer Chagall’s Club Restaurant), Jan Punčochář (šéfkuchař Le terroir), Petr Hajný (šéfkuchař Chagall’s Club Restaurant), Riccardo Lucque (majitel Aromi a La Finestra in Cucina), Václav Frič (majitel restaurace Na Pekárně), Michal Pšenička (šéfkuchař Café Imperial), Lukáš Koubek (spolumajitel Café Imperial), Miroslav Grusz (šéfkuchař restaurace Elegantes) 2 Dagmar Havlová (Farma Košík) a Daniel Struna (šéfkuchař La Casa Argentina) 3 Paul Day (majitel a šéfkuchař Sansho) 4 Stephen Senewiratne (kuchař restaurace Essensia) a Václav Frič (Na Pekárně) 5 Radomír Bašta (výčepní restaurace U Bansethů, sousedského pivovaru Bašta) 6 David Burian (manažer Chagall’s Club Restaurant), Jan Punčochář (šéfkuchař Le terroir) a Petr Hajný (šéfkuchař Chagall’s Club Restaurant) 7 Tomáš Matonoha, Tomáš Otta (ředitel Global Wines) a Tomáš Skřivánek (ředitel divize Euro E15 vydavatelství Mladá fronta) 8 Simona Elsnerová (spolumajitelka restaurace Koishi), Miroslav Grusz (šéfkuchař restaurace Elegantes v hotelu Augustine) a Zdeněk Trávníček (F&B manažer hotelu Augustine) 9 Riccardo Lucque (majitel Aromi a La Finestra in Cucina), Tomáš Arnold (manažer restaurace CottoCrudo) a Martina Vávrová (ředitelka PR hotelu Four Seasons Praha) 10 Miroslav Růžička (U Lípy) s dcerou Lindou 11 Lucie Hirschlerová (obchodní manažerka týdeníku Euro) a David Andrle (šéfbarman Hemingway Baru) 12 Miroslav Kuchař s manželkou Lenkou Kuchařovou (majitelé Hotelu Diana)

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Potřebuje Fed skutečně snižovat svoji bilanci?
Porovnání cen másla v roce 1985 a 2017. Proč stojí máslo 50 Kč?
Adopce vs. pěstounská péče: svěří vám úřady dítě do péče?
Proč je v Česku drahé volání?
OSVČ a výdajový paušál v praktických příkladech
Auta
Španělský sourozenec Škody Kodiaq se bude jmenovat Donosti,…
Reálná spotřeba Bugatti Chiron? Není tak strašná, jak by se mohlo zdát
Rolls-Royce Phantom: Vlastní platforma, přes 130 kg zvukové izolace a komfort létajícího koberce
Kvíz na pátek: Poznáte auta podle fotografie?
Toužíte po luxusní prémiové ojetině? Kalkulace nákladů vás vrátí zpět na zem
Technologie
Konkurence nebo ne, Intel měl v druhém čtvrtletí rekordní tržby. Zvedl i cíle pro celý rok
Microsoft ruší servisní kanály Current Branch a Current Branch for Business [Windows 10]
Konec řízené distribuce. Creators Update byl vypuštěn na všechna kompatibilních zařízení
Ryzen Threadripper byl „delidován“ na videu. Uvnitř se schovává překvapení
WhatsApp stále roste. Denně jej používá miliarda lidí, proteče jím 55 miliard zpráv
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít