Největší koncentrace mistrů chuti

24. června 2013, 00:00 - (red)
24. června 2013, 00:00

V Hotelu InterContinental se minulý týden vyhlašovaly nejlepší pražské restaurace

Nejlepší pražskou restaurací je Le terroir.

Týdeník Euro a hlavní partner ročenky S. Pellegrino & Acqua Panna Top restaurace, gastronomický průvodce Prahou 2013 – společnost S. Pellegrino & Acqua Panna – ocenily podnik nejvytříbenější gastronomie spolu s dalšími restauracemi během slavnostního večera minulý týden v restaurantu Zlatá Praha Hotelu InterContinental.

Nejlepší pražské restaurace poprvé vybírala pětičlenná porota sestavená ze známých tuzemských gurmetů. Zároveň se v publikaci poprvé objevuje 20 vybraných mimopražských restaurací, které zaslouží pozornost, nechybí ani souhrn nejvýznamnějších událostí české gastronomické scény za poslední rok.

Slavnostního vyhlášení se zúčastnili majitelé a šéfkuchaři nejvyhlášenějších pražských podniků, z brněnského restaurantu Koishi přijeli Janko Martinkovič a Simona Elsnerová, z Farmy Košík dorazila její majitelka Dagmar Havlová. V jednom čase a na jednom místě se tak minulý čtvrtek koncentrovali nejlepší tuzemští tvůrci pokrmů, což nebývá často k vidění.

1 Paul Day (majitel restaurace Sansho), Jakub Čebiš (sommeliér Le terroir), Miroslav Kuchař (majitel Hotelu Diana), David Burian (manažer Chagall’s Club Restaurant), Jan Punčochář (šéfkuchař Le terroir), Petr Hajný (šéfkuchař Chagall’s Club Restaurant), Riccardo Lucque (majitel Aromi a La Finestra in Cucina), Václav Frič (majitel restaurace Na Pekárně), Michal Pšenička (šéfkuchař Café Imperial), Lukáš Koubek (spolumajitel Café Imperial), Miroslav Grusz (šéfkuchař restaurace Elegantes) 2 Dagmar Havlová (Farma Košík) a Daniel Struna (šéfkuchař La Casa Argentina) 3 Paul Day (majitel a šéfkuchař Sansho) 4 Stephen Senewiratne (kuchař restaurace Essensia) a Václav Frič (Na Pekárně) 5 Radomír Bašta (výčepní restaurace U Bansethů, sousedského pivovaru Bašta) 6 David Burian (manažer Chagall’s Club Restaurant), Jan Punčochář (šéfkuchař Le terroir) a Petr Hajný (šéfkuchař Chagall’s Club Restaurant) 7 Tomáš Matonoha, Tomáš Otta (ředitel Global Wines) a Tomáš Skřivánek (ředitel divize Euro E15 vydavatelství Mladá fronta) 8 Simona Elsnerová (spolumajitelka restaurace Koishi), Miroslav Grusz (šéfkuchař restaurace Elegantes v hotelu Augustine) a Zdeněk Trávníček (F&B manažer hotelu Augustine) 9 Riccardo Lucque (majitel Aromi a La Finestra in Cucina), Tomáš Arnold (manažer restaurace CottoCrudo) a Martina Vávrová (ředitelka PR hotelu Four Seasons Praha) 10 Miroslav Růžička (U Lípy) s dcerou Lindou 11 Lucie Hirschlerová (obchodní manažerka týdeníku Euro) a David Andrle (šéfbarman Hemingway Baru) 12 Miroslav Kuchař s manželkou Lenkou Kuchařovou (majitelé Hotelu Diana)

Mohlo by vás zajímat

Finance
Vyřizování dětského pasu nenechávejte na poslední chvíli. Rychlopas se prodraží.
Praktický návod: jak začít s bitcoinem – výběr vhodné peněženky
EU: Jak vysoké je zdanění práce u podprůměrných mezd?
Macron ve stopách Babiše
Velký dovolenkový speciál: jak nejlépe používat platební kartu na dovolené
Auta
Na prodej je krásná Škoda 130 RS. Její cena vás ale…
Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid jezdí za 1,4 litru na 100 km
Škoda Citigo má i po faceliftu pořád co nabídnout (první jízdní dojmy)
Seat Arona je přizvednutá Ibiza. Má být levnější než Juke
BMW X3 třetí generace je lehčí, rychlejší a nabídne klíč s displejem jako BMW řady 7
Technologie
Legendární John Romero prodává Dooma II. Na diskety se vám i podepíše
WhatsApp začíná podporovat posílání jakýchkoli typů souborů do velikosti až 128 MB
DVB-T2 ode dneška i v Plzni a Liberci. Síť je již dostupná pro 69 % populace
Windows Store přijde o mobilní edici Evernotu, ale přivítá grafický nástroj Paint.NET
Google Talk je mrtvý. Nedožil se ani 12 let
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít