Menu Zavřít

Komu Merkelová dláždí cestu

6. 1. 2016
Autor: euro

Události, jaké se odehrály v silvestrovské noci v Hamburku, Stuttgartu a Kolíně nad Rýnem, kdy tlupy arabských uprchlíků sexuálně napadaly ženy a okrádaly je, musely přijít dříve, nebo později a neměly by nikoho překvapovat. Je nepochybné, že silvestrem to neskončilo. O to více je třeba obávat se důsledků, zejména těch dlouhodobých, protože každá akce vyvolává reakci.

Ti lidé se chovali jako doma. Tam je nezahalená žena v blízkosti davu mužů bezprávnou lovnou zvěří a nikoho to tam nijak zvlášť nevzrušuje. Za to, že to mohli dělat v srdci západní demokracie, je plně odpovědná vláda Angely Merkelové, která otevřela hranice hrnoucímu se davu neznámých a nekontrolovatelných osob s nějakou tradiční výchovou, kulturou, náboženstvím a pojetím práva, které vše dohromady, navíc v podobě anonymní masy, prostě není a nemůže být integrovatelné do západní společnosti.

Prý tak činila ve jménu lidskosti a soucitu jako podstatných evropských hodnot. Jenže prvotním úkolem státu a jeho vlády není, nebyla a nikdy nebude lidskost a soucit, ale ochrana územní integrity, bezpečnosti svých občanů a prosperita země. Vláda, která na tuto svou základní funkci rezignuje, ztrácí legitimitu. Lidé pak berou ochranu bezpečnosti své a svých rodin do vlastních rukou, rozpadá se systém práva a volání po vládě silné ruky je čím dál silnější.

To, že policie skandální události a své totální selhání tutlala pět dní a vláda pak v prohlášení projevila zděšení a odmítla, že by šlo o uprchlíky, ačkoli zadržení u sebe prokazatelně měli doklady žadatelů o azyl, vypovídá o stavu správy největší země Evropy něco naprosto děsivého.

Komu německá kancléřka nyní dláždí cestu? Jsou to racionální demokraté, byť občas populisté, chápající vážnost situace, jako jsou třeba ti ze stoupající AfD, nebo Pegidy? Nebo tradiční němečtí nacisté maskující se nejrůznějším způsobem v nejrůznějších uskupeních? Ten, kdo sleduje neustále rostoucí počty útoků na uprchlická střediska, které páchají slušní chlapci z dobrých rodin, a zná něco z německé historie, musí se nutně bát, že bé je správně.

eurokomentáře


Čtěte další komentáře Pavla Párala:

Rafinovaná hra s rafineriemi

BRAND24

Bude super, když příští rok vláda nebude dělat nic

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).