Menu Zavřít

Kleslová: Hnutí ANO je v jiné situaci než na začátku

9. 3. 2015
Autor: ČTK

Z ČSSD odešla před rokem a prakticky ihned byla zvolena předsedkyní hnutí ANO v Praze, k čemuž jí dopomohla dlouholetá spolupráce se zakladatelem hnutí Andrejem Babišem. „Když to hnutí začínalo, bylo v nějaké situaci. A teď je zase v jiné,“ vysvětluje v rozhovoru s týdeníkem Euro místopředsedkyně ANO a starostka Prahy 10 Radmila Kleslová, proč už nevadí, když se hlavními tvářemi hnutí místo nepolitických odborníků stávají lidé, kteří mají za sebou dlouhou kariéru v jiných politických stranách.

Fakt, že se do nejužšího vedení hnutí nedostal Martin Stropnický, jedna z nejviditelnějších tváří předvolební kampaně, ji nemrzí. Ministra obrany srovnává s oblíbenými politiky minulosti. „Vezměte si pana Vladimíra Dlouhého, jaký to byl oblíbený politik a kde je teď. Vezměte si Standu Grosse, miláčka lidí. Vy se pořád snažíte někoho preferovat a říkat nám, koho si máme do vedení volit.“ Jako ministr obrany má Stropnický podle Kleslové již dost povinností.

U předsedy hnutí a ministra financí Babiše jí kumulace funkcí nevadí. „Pan Babiš je atypická osoba. Má takové schopnosti, které asi žádný z nás nemá. Myslím, že on není úplně přirozená bytost. Spíše nadpřirozená,“ vyznává se Kleslová.

V rozhovoru se vyjadřuje i ke své minulosti na 23. odboru Státní bezpečnosti.

Celý rozhovor si můžete přečíst v dnešním vydání týdeníku Euro


Čtěte také:

Jana Havligerová: Rozcvička ANO a ČSSD na krajské volby

BRAND24

ANO navrhuje, aby měli ministři ve sněmovních lavicích náhradníky

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).