Menu Zavřít

Hlavně si do Evropy nepouštějme...Evropany

18. 1. 2016
Autor: Euro

Sexuální útoky na stovky žen v Kolíně nad Rýnem určitě nebyly nejlepším PR uprchlíků. Na rozdíl od bláznivého profesora přes motýly Martina Konvičky si sice nemyslím, že bychom měli všechny muslimy namlít na masokostní moučku, stejně tak ale nejsem slepý nadšenec multi-kulti. Nebo aspoň pokud to znamená, že vás někdo z jiné kultury přijde zastřelit, protože se pětkrát denně nemodlíte.

Myslím, že bychom problém s muslimskými teroristy částečně vyřešili tím, kdybychom je vždy hned zapojili do našeho blahobytného života plného dluhů. Představte si totiž, že ráno oznámíte manželce, že se dnes ve jménu Alláha odpálíte v Palladiu. Řekne vám, ať předtím splatíte všechny hypotéky, leasingy i půjčky na dovolenou, protože nechce zůstat vdovou bez domu, auta a s dluhem. Do konce života vám na terorismus nezbude čas.

Nejen díky Kolínu nad Rýnem našli společnou řeč dokonce i naši politici. Možná i proto, že k nám žádní uprchlíci nechtějí, takže i ministr vnitra Milan Chovanec musel uznat, že držet na hranici kompletní armádu a policii je přece jen trochu zbytečné. Ve spojitosti s migrační vlnou se naši politici rozpovídali i na téma uprchlíků „z jiného kulturního a civilizačního“ prostoru, jak se teď převážně muslimským migrantům jednotně říká.


Přečtěte si: Německá CDU chce zpřísnit imigrační zákony. Kolín prý vše změnil


Možná si měli počkat na zprávu německé policie za poslední rok. Podle ní jsou totiž Syřané, Iráčané a Afghánci, kteří tvoří vekou část uprchlíků, jen minimální kriminálníci a v inkriminovaném Kolíně ještě méně než jinde. Naopak nejvíc zločinů v Německu páchají muži z Albánie a Kosova, což pro Evropu není úplně jiný kulturní a civilizační prostor, nepletu-li se.

Aby mě prezident Miloš Zeman neobvinil, že jsem idiot, podíval jsem se pro jistotu dvakrát do mapy. Jako když dvakrát ověřujete klíčovou informaci: ano, Albánie i Kosovo skutečně leží v Evropě. A na rozdíl od Sýrie, Iráku a Afghánistánu mají také lepší šanci stát se jednou členy EU. Ve spojitosti s naším stále moudřejším prezidentem mě ale zaujal i jeho poslední největší postřeh: totiž že většinu uprchlíků tvoří mladí muži.

Válčit s IS není jako chodit do médií a plácat nesmysly. Je to zločinecká teroristická organizace ovládající obchod s ropou i drogami.

Karamba! Viděl Zeman už někdy vlnu starých uprchlíků, co sotva stojí na nohou, jak se vláčí světem? Leda že by houfně prchali do domova důchodců. Ostatně právě Zeman by to měl sám dobře chápat, ne? Stejně jako by Tomáš Pojar, se Zemanem nyní největší odborník na teorii, že by uprchlíci měli bojovat s Islámským státem, měl vědět, že válčit s IS není jako chodit do médií a plácat nesmysly. Ostatně řekl bych, že jako bývalý šéf Člověka v tísni rozumí spíš pomoci uprchlíkům než boji. Nebo ne?

IS je zločinecká teroristická organizace ovládající obchod s ropou i drogami, z něhož financuje i svou výzbroj. Jít s ním bojovat není jako zazvonit ráno na souseda a říct: obleč si uniformu, vezmi bazuky a vyvezeme z garáže tanky! Jdeme bojovat!

Český postoj k migrační krizi jako obvykle nejlíp ilustruje typicky odhodlaná pozice premiéra Bohuslava Sobotky. Podle něj musí Západ řešit migraci na území, kde vzniká, a proto musíme porazit IS. Do Sýrie ovšem NATO nesmí jít bojovat, protože situace tam je „zmatečná“. Konečně tedy máme jasno. Možná ale, že kdyby vzali flintu do ruky Zeman s Pojarem…

eurokomentáře


Čtěte další komentáře autora:

Místo zlého muže ODS schytává zlé výprasky, hlavně od Babiše

Už nebude líp. Teď má být hůř, říká Andrej Babiš

BRAND24

PF 2016: Bude to horký rok


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).