Goldie

26. června, 00:00 - Klára Donathová
26. června, 00:00

Hotelová restaurace na táborském hlavním náměstí láká na sofistikovanou kuchyni soutěžícího šéfkuchaře

Chcete-li v Táboře ochutnat jídlo blížící se fine diningu, máte jedinou možnost. A to vyzkoušet restauraci Goldie v hotelu Nautilus. Dostanete krásná jídla za velmi „pražské ceny“, ale možná vás stejně jako mě poněkud rozladí interiér, který má svá nejlepší léta dávno za sebou, a zejména židle a lavice zoufale volají po výměně. Jídlo i obsluha jsou ale na úrovni, a tak nad nepohodlným sezením u malých stolů, na které se tak tak všechno vejde, přimhouříme obě oči.

Kuchyně, kterou tu předvádí Martin Svátek je s ohledem na velikost města poměrně progresivní, ale pro konzervativnější strávníky, je tu i během víkendů připraveno mírně naceněné jednoduché denní menu čítající polévku, výběr z dvou hlavních jídel a dezert, to vše za 210 korun. Typickým znakem místních jídel je, že jsou opravdu krásná na pohled. Barevná, efektně poskládaná na talíři tak, že je skoro škoda kompozici pokazit.

Martin Svátek je členem Národního týmu asociace kuchařů a cukrářů České republiky a v nabídce restaurace se tak odráží jeho zkušenosti z mezinárodních kuchařských soutěží.

Menu staví na lokálních surovinách, ale šéfkuchař neváhá sáhnout ani po foie gras nebo chobotnici. Vyzkoušeli jsme od každého něco a se vším si v kuchyni uměli poradit. Kombinace foie gras v podobě presované terinky s hruškami a rozpečeným mazancem byla sladce tučná a opravdu dobrá. Za ochutnání stál ale i výrazný krém z lišek, kterých v okolí roste nebývalé množství. Chobotnice překvapila krásnou prezentací, ale i obří porcí rizota zbarveného do černa sépiovým barvivem, které se do jednoho strávníka sotva může vejít. Tradičně dobrá tu bývá kachna, ať už v klasičtější podobě se zelím a povidly s vídeňským knedlíkem i bramborovými šiškami nebo jen prsíčko s pečenou červenou řepou, tenkými plátky řepy žluté s blumami a kukuřičnými lívanci. Z dezertů je téměř povinností vyzkoušet opět netradičně prezentované dukátové buchtičky s borůvkovým žahourem a vanilkovou omáčkou, které jsou stálicí místní nabídky.

Obsluha je tu příjemná a efektivní, dokáže poradit s výběrem a jídla dobře popsat. Za hezkého počasí jsou stoly i venku před hotelem, takže hosté mohou pozorovat čilý ruch na Žižkově náměstí.

Goldie ? Žižkovo náměstí 20, Tábor ? t: 602 697 758 ? e: info@hotelnautilus.cz ? www.hotelnautilus.cz ? šéfkuchař: Martin Svátek

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Co je dobré vědět o superhrubé mzdě?
Polil vás v hospodě číšník? Kdo to zaplatí?
Návod, jak zatočit s neplatiči alimentů
Jak se vám zvýší splátka hypotéky při refinancování?
8 mýtů, kterým při placení sociálního pojištění nevěřte
Auta
Člověk převlečený za sedadlo? Ano, i to je při vývoji…
Toyota má nový program na úpravu svých vozů. Sportovní může být třeba i Prius
Estonská elektrická tříkolka je pořádné retro. A baterii si odnesete v kufru
Galerie: Williams se nevěnuje jen Formuli 1. Staví i auta a nyní slaví 40 let
Giannini 350GP je Fiat 500 po obří dávce steroidů. Prohlédněte si tento speciál v akci
Technologie
Osmijádrové Intely na příští rok by stále mohly být 14nm, založené na Coffee Lake
E-shop Lidlu odstartoval. Láká na bezplatnou dopravu a 90denní lhůtu pro vrácení zboží
Lara Croft opět míří do kin. Podívejte se na první ukázku nového Tomb Raidera
Vivaldi vyšel v nové verzi. Zlepšuje prohlížeč obrázků a správce stahování
Malá dávka oprav a možnost pokračovat ve čtení článků na počítači [Windows Insider]
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít