Goldie

26. června, 00:00 - Klára Donathová
26. června, 00:00

Hotelová restaurace na táborském hlavním náměstí láká na sofistikovanou kuchyni soutěžícího šéfkuchaře

Chcete-li v Táboře ochutnat jídlo blížící se fine diningu, máte jedinou možnost. A to vyzkoušet restauraci Goldie v hotelu Nautilus. Dostanete krásná jídla za velmi „pražské ceny“, ale možná vás stejně jako mě poněkud rozladí interiér, který má svá nejlepší léta dávno za sebou, a zejména židle a lavice zoufale volají po výměně. Jídlo i obsluha jsou ale na úrovni, a tak nad nepohodlným sezením u malých stolů, na které se tak tak všechno vejde, přimhouříme obě oči.

Kuchyně, kterou tu předvádí Martin Svátek je s ohledem na velikost města poměrně progresivní, ale pro konzervativnější strávníky, je tu i během víkendů připraveno mírně naceněné jednoduché denní menu čítající polévku, výběr z dvou hlavních jídel a dezert, to vše za 210 korun. Typickým znakem místních jídel je, že jsou opravdu krásná na pohled. Barevná, efektně poskládaná na talíři tak, že je skoro škoda kompozici pokazit.

Martin Svátek je členem Národního týmu asociace kuchařů a cukrářů České republiky a v nabídce restaurace se tak odráží jeho zkušenosti z mezinárodních kuchařských soutěží.

Menu staví na lokálních surovinách, ale šéfkuchař neváhá sáhnout ani po foie gras nebo chobotnici. Vyzkoušeli jsme od každého něco a se vším si v kuchyni uměli poradit. Kombinace foie gras v podobě presované terinky s hruškami a rozpečeným mazancem byla sladce tučná a opravdu dobrá. Za ochutnání stál ale i výrazný krém z lišek, kterých v okolí roste nebývalé množství. Chobotnice překvapila krásnou prezentací, ale i obří porcí rizota zbarveného do černa sépiovým barvivem, které se do jednoho strávníka sotva může vejít. Tradičně dobrá tu bývá kachna, ať už v klasičtější podobě se zelím a povidly s vídeňským knedlíkem i bramborovými šiškami nebo jen prsíčko s pečenou červenou řepou, tenkými plátky řepy žluté s blumami a kukuřičnými lívanci. Z dezertů je téměř povinností vyzkoušet opět netradičně prezentované dukátové buchtičky s borůvkovým žahourem a vanilkovou omáčkou, které jsou stálicí místní nabídky.

Obsluha je tu příjemná a efektivní, dokáže poradit s výběrem a jídla dobře popsat. Za hezkého počasí jsou stoly i venku před hotelem, takže hosté mohou pozorovat čilý ruch na Žižkově náměstí.

Goldie ? Žižkovo náměstí 20, Tábor ? t: 602 697 758 ? e: info@hotelnautilus.cz ? www.hotelnautilus.cz ? šéfkuchař: Martin Svátek

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Najděte si novou práci do září
Plná zaměstnanost v ČR: čím jsme si ji zasloužili?
Obtěžují vás nevyžádané telefonáty? Návod, jak se jim vyhnout
O 20 % víc než loni: ceny bytů opět rostou
Mají Češi na elektromobil? Hyundai hodlá rozšířit dojezd až na 500 kilometrů
Auta
Povinné ručení: Jak na změnu smlouvy a snížení ceny
Galerie: Škoda Karoq se chlubí digitálním přístrojovým štítem. Taková věc tu ale byla už dávno
Nové BMW Z4 slibuje svobodu, ale počkáte si na ni až do jara 2018
Kouzlo bohaté sklizně: Zkusili jsme, jak se řídí moderní kombajn
Jeden Velorex 16/250 se dostal až do Chicaga. Teď je po renovaci a stojí přes 300 tisíc
Technologie
Tento týden podcast Cnews FM nebude
Co přinese Intel Coffee Lake do lowendu? Máme parametry Pentií, takt až 3,9 GHz
Povinné ručení: Jak na změnu smlouvy a snížení ceny
Intel už má 15W čtyřjádra pro notebooky v ceníku i s parametry, vydání je blízko
Na počítače míří nový Skype. Nebude to taková divočina jako mobilní verze
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít