Glosa

01. srpna 2016, 00:00 - HOL
01. srpna 2016, 00:00

Tatarkoví kouzelníci Jako profík znalý vlastních fachmanských podvodů, jak v médích upoutat pozornost, jsem to měl tušit. Jenže titulek tiskové zprávy hypermarketu Globus zněl tak optimisticky: Češi se podle ní začali pomalu odvazovat i u grilu, takže teď kromě vuřtů a kuřecího prý grilujeme i telecí, jehněčí a mořské ryby. Kdo jste to kdy kolem sebe viděl, zvedněte prosím ruku.

Bohužel se obávám, že zmínka o dražších masech, co se v Česku stále moc neprodávají, zaprvé posloužila jen na podporu jejich prodeje – a taky jako návnada na jiný zdravý artikl. Další část zprávy totiž zmiňuje, že ke grilování Češi milují i „netradiční exotické omáčky“… Ano, majonézu a tatarku!

Obojího ročně spotřebujeme devět tun, tedy třikrát tolik co Slováci, kteří o zdravé stravě taky vědí své. Samozřejmě nepřekvapí, že ve zprávě najdete i ubezpečení nezávislého konzultanta, že majonéza hezky pomáhá vstřebat vitaminy. Tak na zdraví a prima vstřebávání!

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče