Glosa

01. srpna, 00:00 - HOL
01. srpna, 00:00

Tatarkoví kouzelníci Jako profík znalý vlastních fachmanských podvodů, jak v médích upoutat pozornost, jsem to měl tušit. Jenže titulek tiskové zprávy hypermarketu Globus zněl tak optimisticky: Češi se podle ní začali pomalu odvazovat i u grilu, takže teď kromě vuřtů a kuřecího prý grilujeme i telecí, jehněčí a mořské ryby. Kdo jste to kdy kolem sebe viděl, zvedněte prosím ruku.

Bohužel se obávám, že zmínka o dražších masech, co se v Česku stále moc neprodávají, zaprvé posloužila jen na podporu jejich prodeje – a taky jako návnada na jiný zdravý artikl. Další část zprávy totiž zmiňuje, že ke grilování Češi milují i „netradiční exotické omáčky“… Ano, majonézu a tatarku!

Obojího ročně spotřebujeme devět tun, tedy třikrát tolik co Slováci, kteří o zdravé stravě taky vědí své. Samozřejmě nepřekvapí, že ve zprávě najdete i ubezpečení nezávislého konzultanta, že majonéza hezky pomáhá vstřebat vitaminy. Tak na zdraví a prima vstřebávání!

Mohlo by vás zajímat

ilustrační foto

Důl Paskov se nebude zavírat dříve než v květnu 2017

Tony Blair

Blair končí s podnikáním, chce se věnovat neziskové činnosti

 Zateplení domů,

Vláda hledá nový zdroj peněz na zateplení veřejných budov

Je toto budoucnost? Páreček robotů na vycházce

Ilona Švihlíková: Robotizace otevírá dveře dystopiím

Chomejní na hlavním vlakovém nádraží v Teheránu.

Írán zavádí kreditní karty. Pomalu a jen pro „domácí užití“

 Ilustrační foto

Volný pád Deutsche Bank pokračuje

  • James Cusumano: Pochybuji, že Elvis žije

  • Vlastimil Harapes: Nemám rád cyklostezky a nejraději bych…

  • František Stárek: Už jsem si myslel, že budu v klidu

  • Karolína Topolová: Dovoz ojetých aut se nevyplatí

  • Alexandra Kala: Sleva je u mě zakázané slovo

  • Radka Dohnalová: Lídři by měli rozvíjet své talenty a…

  • Václav Cílek: Vyhnuli jsme se Kurdistánu

  • Petr Lávička: České maso bývá předražené

  • Michal Horáček: Jen já a lidi

Hry pro příležitostné hráče