George Prime Steak

26. června, 00:00 - Klára Donathová
26. června, 00:00

Dostaneteli v Praze chuť na pořádný steak z dobrého masa, nemáte moc možností, kde ji uspokojit. Jednou z nich je George Prime Steak, restaurace umístěná v The Emblem Hotelu v Platnéřské ulici. Místo si rezervujte včas, to je několik dní předem.

Zaměřují se tu na steaky z USDA (zkratka označuje United States Department of Agriculture – ministerstvo zemědělství USA) Prime Beef, tedy amerického masa certifikovaného jako Prime Beef ministerstvem zemědělství. Rozhodujícím kritériem je mramorování a stáří kusu. Zjednodušeně řečeno, čím lepší mramorování a čím mladší zvíře, tím lepší hodnocení. Jak známo, tuk je nositelem chuti.

Takže tuk uložený v mezisvalových vláknech, který vytváří právě ono mramorování, dělá maso křehčím a chutnějším. Označení USDA Prime získají jen dvě až tři procenta hovězího masa vyprodukovaného na území Spojených států a asi jen 0,5 procenta se pak dostane do Evropy. Maso putuje na lodích, kde dozrává při suchém zrání.

Pokud nevyhledáváte jen maso z lokálních zdrojů, je USDA Prime Beef rozhodně dobrá volba, což v George Prime Steaku vědí a maso dokážou patřičně prezentovat.

Každému stolu představí obsluha jednotlivé řezy masa, vysvětlí rozdíly a vlastnosti jednotlivých steaků. Bylo by to dokonalé, kdyby nepřipomněla, že filet mignon čili svíčková je spíše pro dámy a tbone steak spíše pro pány. Některé dámy určitě dokážou mramorování i tukové krytí náležitě ocenit. Následně si vyberete příslušný řez masa a k němu případně omáčku, přílohu a stupeň propečení. Mají tu samozřejmě i jiná jídla, kvůli těm bych vás sem ale neposílala.

Z příloh doporučuji věnovat pozornost zelenině. Domácí hranolky jsou tu křupavé a velmi dobré, ale ještě zajímavější je třeba slaďoučká karotka glazovaná javorovým sirupem nebo jen o trochu méně sladká karamelizovaná baby řepa s letitým balzamikovým octem.

Obsluha je pozorná a na vysoké úrovni. Jeli restaurace plná, můžete mít pocit, že servis trvá o něco déle, ne ale nad přijatelnou mez. Za problematické považuji jen ceny vín, které sice odpovídají prostředí, ale v některých případech zcela neodpovídají jejich kvalitě. Kdybych měla volit mezi naprosto základním moravským vínem za cenu přesahující tisíc korun a dobře udělaným tbone steakem za stejnou částku, vyberu si určitě maso.

George Prime Steak ? Platnéřská 19, Praha 1 ? t: 226 202 599

? e: info@georgeprimesteak.com ? www.georgeprimesteak.com

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Dotace na fotovoltaiku: Od září až 150 tisíc korun na větší systémy
5 aplikací, které vás ochrání před otravnými telefonáty z call centra
Jak mohou soukromé kuřácké kluby a spolky zničit restaurace, hospody i jejich majitele
Najděte si novou práci do září
Plná zaměstnanost v ČR: čím jsme si ji zasloužili?
Auta
Další nádherná klasika na scéně. Gunther Werks představuje…
Když máte peníze, automobilky vám vyrobí opravdu cokoliv. Zde je důkaz
Mercedes-Maybach 6 Cabriolet ukazuje, jak budou vypadat superluxusní elektromobily
Test na pondělí: BMW M550i xDrive M Performance
Nové BMW M5 s pohonem xDrive prozrazeno. Oficiálně se představí brzy
Technologie
Netflix odmítl zaplatit další sezónu seriálu. Produkci Sense8 nabídl pornoweb
Google dnes představí Android O. Stylově na zatmění Slunce v USA
Intel vydává nové Atomy pro servery. 16 jader, spotřeba do 30 W a 10 Gb/s síťovky k tomu
Xbox One X bude stát 13 500 Kč. Do obchodů půjde i limitovaná edice Scorpio
Až přijdou těžaři. Zásoby lithia v Krušných horách jsou velké, ruda ale není vydatná
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít