Menu Zavřít

Energochemica posiluje, chce navýšit kapitál skoro o polovinu

1. 2. 2016
Autor: Energochemica

Skupina Energochemica, která vlastní chemičky a energetické společnosti, chce výrazně posílit. Představenstvo firmy navrhlo akcionářům, aby schválili zvýšení kapitálu Energochemiky o 71 milionů eur (1,8 miliardy korun) na 153,5 milionu eur. „Záměrem vedení společnosti je posílení finanční situace,“ uvádí mluvčí Anna Vojteková.

Skupinu Energochemica spoluvlastní skupina J&T a spekulovalo se rovněž o účasti kontroverzního podnikatele Petra Sisáka, který je nyní obviněn v souvislosti s údajnými manipulacemi insolvenčních řízení. Sisák totiž až do loňského léta působil v dozorčí radě chemicko-energetické skupiny. O tom, že by Sisákovy firmy byly akcionáři Energochemiky, nemá podle Vojtekové společnost informace.

V polovině loňského roku vlastnila skupina J&T přes Poštovou banku a J&T Banku necelých sedm procent akcií skupiny. O tom, zda se skupina J&T zúčastní navýšení kapitálu, nebylo podle její mluvčí Moniky Veselé ještě rozhodnuto. Zbytek koncernu Energochemica kontrolují kyperské a britské entity.


Čtěte také:

Další útok nájezdníka

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).