Divinis

26. června, 00:00 - Petr Holec
26. června, 00:00

Chcete skutečně ochutnat zlého TV šéfa Zdeňka Pohlreicha? Pak jděte do Divinisu

Známý televizí kuchař a kat Zdeněk Pohlreich vlastní i dvě hotelové restaurace, Café Imperial a Next Door, skutečně jeho jídlo ale ochutnáte v italském restaurantu Divinis. Ne že by tu snad sám vařil, na to má dnes slušně vytížený restauratér a reklamní „brand“ lidi. Spíš jde o to, že sám Pohlreich asi nejvíc ze všeho miluje italskou kuchyni, a proto právě Divinis odráží jeho vlastní představu o ní: Divinis je Pohlreich. A že není úplně špatná, dokazuje permanentní michelinské ocenění Bib Gourmand.

Špičkové italské restaurace, čímž určitě nemyslím počeštěné italské fastfoody, dnes v Praze zažívají boom. Neustále roste impérium Riccarda Lucqueho, majitele mimo jiné Aromi nebo La Finestry, novou a oblíbenou restauraci má i Emanuele Ridi a nedávno přibyly také Casa de Carli v centru nebo Ristorantino da Matteo na Letné. Pro restauratéry to samozřejmě znamená větší konkurenci, pro nás – gurmány a milovníky Itálie – je to ale určitě skvělá zpráva: větší konkurence znamená i větší kulinářskou kreativitu. Nebo jinak, nakrájenou burratou s rajčaty a předraženým vínem dávno nikoho neohromíte.

Divinis určitě originální je. Navíc jde o pravověrnou Itálii, přestože jsou majitel i šéfkuchař Češi.

Hubatý Pohlreich si nepotřebuje hrát na žádné gastronomické vlastenectví, takže si v Divinisu nehrají ani na „italský restaurant s českými kořeny“, ani vás tu neunavují příběhy o jehněčím z Jeseníků. Grilované kalamáry s květákovým pyré, lískovými ořechy a chorizem byly stejně italské jako serenády linoucí se z reproduktorů a stejně tak do zlatova ogrilované a uvnitř šťavnaté filety z mořského vlka s čočkou beluga. Obojí perfektně spláchnete minerálním severoitalským vínem Pinot Grigio.

A jestli chcete trochu víc masa, žádný problém. Jedl jsem v Divinisu i telecí saltimboccu s toskánskými fazolemi nebo fakt poctivou bisteccu Fiorentinu, obojí během velkorysé degustace barola od mladé vinařky z La Morry. Obojí chutnalo jako v Itálii. Nejde ale jen o jídlo a víno. Divinis je určitě také jednou z nejhezčích a nejútulnějších restaurací v Česku: cítíte se v ní jako venku ve společnosti, současně ale máte i své soukromí. Pro pravou italskou hostinu je to stejně důležité jako samotné mangare.

Divinis ? Týnská 21, Praha 1 ? t: 222 325 440 ? www.divinis.cz ? šéfkuchař: Jan Kratochvíl

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Ocitli jste se v cizině bez peněz? Banka pomůže, ale ne zadarmo
Nezdravé české zdravotnictví I: 4 důvody, proč odcházejí čeští lékaři do zahraničí?
Právník se slevou anebo rovnou zdarma? Víme, kde ho sehnat
Česko - nová brána japonských investic do EU?
Paradoxy životního pojištění: Češi se bojí úrazů, největším rizikem jsou ale nemoci
Auta
Audi radikálně mění číselné značení modelů. Bude v tom…
Opět na scéně. Umělý benzín má zachránit spalovací motory
Opel si připravil pro Frankfurt tři světové premiéry. Překvapením nebude ani jedna
Ferrari Portofino nahrazuje Californii. Má čtyři sedačky a jede 320 km/h
Harley-Davidson drasticky překopal nabídku, Dyna a Softail splynuly v novou řadu
Technologie
Vylepšený NaSvah.cz vám poradí, kde si zalyžovat i v létě
Samsung představil Galaxy Note8. Posouvá laťku technické vyspělosti, ale i ceny
Konsolidujte těžbu! Asus vyrobil pro kryptokopy monstrózní desku s 19 sloty PCI Express
Budoucí mobily budou mít vzadu hned tři velké objektivy
Zoner Photo Studio bylo příliš levné, proto tvůrci u verze X zavedli předplatné
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít