Bonvivant’s CTC

26. června, 00:00 - Klára Donathová
26. června, 00:00

Koktejlový bar klasického střihu, ve kterém hýčkají své hosty dobrými koktejly i dobrým jídlem

Bar, ve kterém zdaleka nejde jen o míchané ná -poje, má ambici pečovat o své hosty po celý den. Od kávy přes jídlo po závěrečnou skleničku. Proto CTC v názvu, tedy cocktail, tapas a café. Aktuálně bohužel otevírá dveře prvním bonvivánům až dvě hodiny po poledni, což je sice na skleničku fajn, ale na oběd už přece jen trochu pozdě. Jeden ze spolumajitelů podniku Eduard Ondráček je totiž nejen vynikající a pozorný barman, ale také výborný kuchař. A spojení dobrého jídla a skvělých drinků je u nás pořád ještě nedostatkovým zbožím. O smysluplném degustačním menu s napárovanými minikoktejly stále jen sním, ale tř eba se mi to tady jednou splní.

Prim však hrají míchané nápoje, které pod taktovkou Eduarda a jeho neméně sympatického a schopného kolegy Tomáše Paličky připravují i ostatní členové jejich týmu. Nebudu zastírat, že dávám přednost drinkům od pánů Tomáše a Eduarda. Mají mě přečtenou a přicházejí s nápady, které mě často nadchnou. Od jednoduchých triků jako přidat do piva trochu bezinkového cordialu pro letní osvěžení po domácí meruňkové bitters v klasickém koktejlu Negroni. Ostatní barmani ale nezapřou jejich školu a postupem času jsou i jejich drinky lepší a lepší. Některým to trvá déle, jiní dokážou překvapit svým talentem. Koktejlový lístek tu sice mají, ale vytáhnou ho až v případě nejvyšší nouze, kdy host odmítá prozradit, jaké chutě by rád v nápoji našel a nemá v plánu se takzvaně otevřít. Pokud máte svůj oblíbený drink, kombinaci či chuť, přiznejte to a barmani se vynasnaží vám vyhovět. Já se občas dožaduji drinků typu „to nejlepší negroni, jaké mi dnes můžete namíchat“, a často bývám překvapená, jak se pánové do mých chutí trefí.

Pobavilo mě speciální jarní menu, vyvedené na květinové kartičce, neprozrazující téměř nic o tom, co se v drincích skrývá. Bob a Bobek s calvadosem, jablečným ciderem a mrkvovou šťávou byl ozdoben kloboukem kouzelníka Pokustona a kralíci z klobouku by se po něm asi dost motali. Patříte-li k těm, kteří na jaře pěstují na vatičce řeřichu, abyste už už měli něco čerstvého zeleného, možná byste ocenili Cress Cross, jemuž řeřicha udávala chuť. Klasičtější chutě zase uspokojila variace na Martini cocktail s ředkvičkou. Pro ty odvážnější byl nachystán krémový koktejl s kozím sýrem. Vtipné nápady, dobré provedení. A tak je to tu se vším.

Tapas zakomponované do názvu podniku nejsou až na výjimky t o, co si pod tímto slovem představíte. Jsou to poctivá jídla napříč světovou kuchyní, jen se podávají v menších porcích. Styl místní kuchyně mě opravdu baví. Nejde tu o food styling, ale o chuť a ta je zpravidla opravdu vymazlená. Nabídka jídel je proměnlivá a je vždy vypsána na tabuli ve výloze podniku. Na přání a někdy i bez něj vám jídla sugestivně představí obsluhující personál. Nenechte se přemlouvat dlouho, jednotlivé položky na tabuli bývají opravdu skvělé. Vyzkoušela jsem téměř vše a bez váhání doporučuji chilli con carne, které se v nabídce objevuje od samotného otevření podniku, nebo šťavnatá vepřová žebírka sticky pork ribs, která jsou návyková.

O Vánocích vytahuje pan Eduard trumfy v podobě foie gras a humrů, ostatně co jiného jedí praví bonviváni o Štědrém dnu?

Zajímaví bývají i hosté, kteří se tu a tam objevují za barovým pultem. V polovině ledna pány za barem vystřídala Jennifer Le Nechet, nejlepší barmaid světa pro rok 2016 původem z Francie, která jinak míchá drinky hostům pařížského Café Moderne.

Ještě před ní se objevil za barem Robin Kolek, mladý český barman, který předvádí své mixologické umění ve známém londýnském baru Termini, kde se vypracoval na generálního manažera, a o prvotřídním barovém servisu by mohl přednášet svým kolegům v Česku dlouhé hodiny.

Z mého pohledu má Bonvivant’s jen dvě slabiny, a to rozdílnou úroveň jednotlivých barmanů a to, že pokud si přímo ne vyžádáte do míchaného nápoje konkrétní destiláty, nesáhnou tu automaticky po těch prémiových. Obojímu se můžete elegantně vyhnout. Nechte se usadit na bar, za kterým stává jeden ze spolumajitelů, a neváhejte si říct, co konkrétního do drinku chcete. Pak vám tu ke štěstí nic chybět nebude. Jen místo na rohu nechte prosím volné pro mě, ráda se koukám barmanům pod ruce.

Bonvivant’s CTC ? Bartolomějská 3, Praha 1 ? t: 775 331 862 ? e: bonvinants.ctc@gmail.com ? www.bonvivantsprague.com

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Jak se rychle a snadno zorientovat v německých volbách
Co se v roce 2018 změní se zvýšením zdravotního pojištění pro OBZP?
Je libo hypotéka se slevou?
Konec kvót na cukr - hrozba, nebo příležitost pro naše cukrovary?
Chcete změnit zdravotní pojišťovnu? Máte čas do 30. září, jinak až za půl roku
Auta
Retro: Lada Niva, Škoda Trekka a další socialistické off…
Peugeot 208, 2008 a příbuzné Citroëny dostanou do dvou let elektrické verze
Porsche 911 GT2 RS údajně zajede Nordschleife pod sedm minut
Další ukázka hlavní výhody elektromobilů v praxi. Tesla ovládla největší drag race
Kviz: Poznáte tato známá americká auta?
Technologie
Školství není připraveno na dobu, kdy budeme mít internet v těle
Je tu GeForce GTX 1080 Ti s upgradovanou pamětí: Evga vydává model s 12GHz GDDR5X
AMD má možná kšeft od Tesly. Prý jí pomáhá vyvíjet AI procesory pro samořídící auta
Další ukázka hlavní výhody elektromobilů v praxi. Tesla ovládla největší drag race
Windows 10 Insider Preview build 16296 opravuje drobné chyby. Pozor na jazykové balíčky
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít