Beef Bar

26. června, 00:00 - Petr Holec
26. června, 00:00

Nenápadné bistro u Národní se záhy po otevření stalo vyhlášenou jihoamerickou steakárnou

Nenechte se mýlit: Beef Bar má sice v názvu slovo bar, a ten v podniku opravdu také najdete, ve skutečnosti ale jde o bistro. A ne ledajaké. Jeho spolumajitel Petr Lávička dlouho obchoduje s Jižní Amerikou. Ta je mimo jiné vyhlášená nejlepším hovězím na světě, jemuž jen málokdo nepodlehne. Takže vlastně bylo jen otázkou času, kdy si Lávička, milovník nejen jihoamerického hovězího, ale i vína, otevře podobně zaměřenou restauraci také v Praze.

Beef Bar zahájil v létě 2016 a jde o unikátní kombinaci nejlepšího uruguayského masa a především argentinského vína. Bistro se v lecčems podobá michelinskému Masu a koblize: také jde o nenápadný podnik s prodejnou, uvnitř ale najdete gastronomickou top kvalitu jak ohledně surovin, tak přípravy jídla. A něco společného má vlastně Lávička osobně i s majitelem Masa a koblihy Paulem Dayem: oba jsou absolutní perfekcionisté. Málokdo toho ví o chovu, bourání a přípravě jihoamerického masa tolik jako Lávička, jenž neváhal hledat správné ingredience pro své hovězí pastrami sendviče po celé Evropě a v grilu používá jen argentinské dřevěné uhlí, protože jinak voní.

Slogan Beef Baru zní „maso jako umění“, a vůbec ne náhodou. V restauraci si můžete dát nejen steak ze svíčkové, obou roštěnců, květové špičky, pupku i dalších částí masa, případně tatarák. Ostatně v něm najdete Lávičkův osobní otisk: spolumajitel k němu sám namíchal perfektní omáčku, která chuťově výrazné a delikátní jihoamerické maso ještě doladí. Nejde ale samozřejmě jen o maso.

Výborná je tady i jemná krémová a lehce štiplavá kukuřičná polévka mazamorra s kokosovým mlékem, zázvorem a olivovým olejem. A jestli náhodou k masu pijete pivo, čepují tu Matušku.

Dát si v Beef Baru můžete i chorizo nebo grilovaný sýr Provolone s čočkou beluga, cherry rajčaty a avokádovou cuketou. Jestli vám to vše připadá španělské i italské dohromady, pak máte samozřejmě pravdu: Argentina i Uruguay v sobě spojují kulturní i gastronomické dědictví Španělů i Italů, kteří sem z Evropy houfně utíkali před bídou. Beef Bar se nicméně od ostatních podobných podniků odlišuje ještě jednou věcí: rozumnými cenami. Ironie je, že top jihoamerické hovězí nakonec bývá levnější než naše české, to už je ale jiná story. Ať žije lokálnost a příběhy o veselých zvířátkách, co šťastně kráčí na porážku!

Beef Bar ? Na Perštýně 357/10, Praha 1 ? t: 224 267 388 ? e: kontakt@beefbar.cz ? www.beefbar.cz

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Víte, kdo vlastní vaši banku? Ital, Rus, Rakušan, nebo Čech?
Jak napsat správně CV, aby vás pozvali na pohovor
Jak přijímat a posílat balíky do zahraničí aneb kdy se platí DPH a clo?
Která 3 slova zachránila před pěti lety euro?
Zdraží v roce 2018 energie? A je dobré si cenu elektřiny nebo plynu fixovat?
Auta
Hyundai ukázal nástupce vodíkového crossoveru ix35. Příští…
Volvo, Peugeot, Fiat a další vynechají autosalon ve Frankfurtu. Jsou to pro ně vyhozené peníze
Měření rychlosti na D1 v úseku Psáře – Soutice bezpečnost nezlepšilo a policie i MDČR to ví
Sháníte dvanáctiválcové kombi? Aston Martin vám ho prodá, praktické ale moc není
Galerie na středu: Nejlevnější rychlá kombi s výkonem od 200 koní na českém trhu
Technologie
Firefox x64 už je pro uživatele Windows výchozí. Je bezpečnější a stabilnější
AMD Ryzen 3 1200 a 1300X – Čtyřjádra za skvělé ceny (uživatelská recenze)
Nejprodávanějším smartphonem světa je iPhone 7, nezměnil to ani Galaxy S8
Nokia 8 je tady. Znovuzrozená značka konečně představila špičkový telefon
GeForce na bázi Volty letos nebudou. Masová výroba na 12nm procesu začne koncem roku
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít